Training

Kanopolo

Kanopolo training maandag

Tijd: 19:15 - 20:30

Locatie: Poloveld Pageplas

Voor de mensen die kanopolo nog niet kennen volgt hier een korte uitleg. Kanopolo wordt gespeeld met twee teams van ieder 5 vaarders. Hiervoor worden korte bootjes gebruikt (3 meter) met zowel voor als achter een stompe punt zodat ze kort zijn en heel wendbaar. Het veld waarop gespeeld wordt is rechthoekig van vorm en ongeveer 23 meter breed en 35 meter lang. De meest bekende regel is dat je een tegenstander mag omduwen wanneer hij of zij de bal in bezit heeft.

Punten scoren doe je door de (water) polobal door het doel van de tegenstander te gooien. Dit doel is een verticaal opgehangen raamwerk van 1 bij 1,5 meter. Dit raamwerk hangt op een hoogte van 2 meter boven het wateroppervlak.

Vaarders dragen ter bescherming verplicht een helm met raster en een zwemvest. De boten dienen voor en achter afgeplakt te zijn met flexibele bescherming.

Wie gaan er poloën?

Mensen die willen poloën dienen de basistechnieken te beheersen. Dit houdt in dat begrippen als lage steun, boogslagen e.d. goed uitgevoerd moeten (kunnen) worden. Aanbevolen is te kunnen (leren) eskimoteren omdat de kans aanwezig is dat je omgegooid wordt. Als laatste is enige beginnende balvaardigheid gemakkelijk. Deelname aan het poloteam gaat altijd in overleg met de trainers.

Wat heb je nodig om te poloën

Als eerste een boot, peddel en spatzeil, helm (met raster) en (polo)zwemvest. De vereniging heeft 9 polobootjes, 6 helmen en 5 zwemvesten (waarvan 2 jeugd). Daarnaast zijn er peddels en spatzeilen. Leden worden derhalve gestimuleerd zelf, beter materiaal aan te schaffen. De clubkleur van KVSO is een rode boot met rood/geel zwemvest, rode helm en bij voorkeur rood anorak of zwart T-shirt (het is verplicht iets onder je zwemvest te dragen). Overleg voor je iets aanschaft met de trainers.

Waar en wanneer

We varen elke maandag en vrijdag vanaf de eerste maandag na ingang van de zomertijd tot de laatste maandag voor ingang van de wintertijd van 19.00 tot 20.30. Dit houd in dat iedereen om 19.00 in de boot zit. Trainingen vinden meestal plaats op het poloveld op de Pageplas. Afmelden dient (altijd) te gebeuren bij de trainer.

Eens een keertje meedoen of afmelden? hiervoor kan jij contact opnemen via de contact pagina.

Introducees

Men mag altijd komen kijken bij de trainingen. Meedoen kan alleen, bij voldoende bootbeheersing, in overleg met de trainers.

Wedstrijden

Elk jaar worden er een aantal weekend (competities) gevaren. Het team bepaald in overleg aan welke competities wordt deelgenomen. Kosten voor meerijden, camping, eten en toernooikosten zijn voor eigen rekening.

Vlakwater kano

Kano training vrijdag

Tijd: 19:00 - 20:30

Locatie: Pageplas

Aanwezig: 19:00 bij de Brouken

Wie en wat

Iedereen die lid is van de KVSO kan meedoen aan de zomer vrijdagtrainingen. Er is altijd een ervaren persoon aanwezig om les te geven en om voor de nodige veiligheid te zorgen. Tevens is er op vrijdag de mogelijkheid om, voor meer ervaren leden, zelf een stukje te gaan varen of om wat te gaan poloën.

We proberen gedurende het seizoen alle basis-kanotechnieken aan bod te laten komen zoals: voorwaarts varen, boogslag, remslag, achterwaartse boogslag, trekslag, in- en uitstappen bij verschillende kanten, basis materiaal kennis, lage steun, vaarconditie, enzovoort.

Waar

We varen meestal op de Pageplas, de slootjes van het Pagecentrum en het A.G. Wildervanckkanaal. Soms komen we verder tot op het Pagedaip, Waterland of het Stadskanaal. Er worden in de zomer, als het langer licht is, regelmatig ook tochtjes gevaren buiten ons eigen kanowater. Deze worden aangeven op agenda.

Wanneer

We zijn om vrijdag om 19.00 aanwezig bij de Brouken en varen tot uiterlijk 20:30. Als je regelmatig komt is het netjes om je af te melden bij de trainer. Het seizoen loopt vanaf eind April tot eind September.

Eens een keertje meedoen of afmelden? hiervoor kan jij contact opnemen via de contact pagina.

Wat heb je nodig

Het is verplicht schoenen te dragen tijdens het kanoën. Oude gympen voldoen, waterschoenen zijn beter en neopreem surfschoentjes het best. Met winderig of kouder weer zijn er speciale peddel jacks (anorak). Hierbij loopt het water niet bij je mouwen naar binnen, maar om te beginnen voldoet een regenjack ook. En neem natuurlijk altijd droge kleren mee.

Introducees

Het is leuk om vrienden, familie en belangstellenden mee te nemen naar de training. Het betekent echter niet dat iedereen altijd mee kan doen vanwege les en trainingsplanning, weersomstandigheden of vaarafstand. Als je het zeker wilt weten, zodat er geen mensen aan de waterkant teleurgesteld moeten worden, neem dan van tevoren contact op met de trainer.

Men mag per seizoen 1x als introducé meevaren, en met opgaaf van reden, in overleg met de trainer vaker. Je bent zelf voor je introducé verantwoordelijk (zorgen voor boot, peddel, instructie over instappen, enzovoort.). Minderjarigen overleggen met de trainer.

Winter training

Training zondag

Wanneer: Elke 2 tot 3 weken

Tijd: Per mail

Van: Oktober tot april

Locatie: Pagecentrum

Wie

De zwembadtraining is er voor alle leden. Per jaar wordt, afhankelijk van de belangstelling, bekeken hoeveel animo er is voor jeugd, beginners, eskimoteer, polo of aanverwante training. Meestal is er een jeugd/beginnersgroep een uur actief op het water, gevolgd door de poloploeg.

Wat

In het warme zwembadwater is er in beide groepen extra aandacht voor bootbeheersing, varen met spatzeil, steunen en natuurlijk eskimoteren (het omslaan en weer boven komen). Voor de polo ploeg is er soms de mogelijkheid om oefenpotjes tegen andere verenigingen te spelen.

Waar en wanneer

Elke twee tot drie weken op zondag in het wedstrijdbad van het Pagecentrum. Het seizoen loopt van Oktober tot April. Precieze weken en tijden worden tijdig per mail verstuurd.

Afmelden

Meld je tijdig af bij de trainer.

Meehelpen

De vereniging zorgt dat de trailer met boten tijdig bij het zwembad is. Iedereen helpt deze op en af te laden (ook jeugdleden).

Introducees

Voor introducees geld hetzelfde als tijdens normale vrijdag en polotrainingen.